Zonne-energie Zeeland

contactHeeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Zonne-energie Zeeland is onderdeel van Delta Techniek
Delta Techniek

Teruglever vergoedingen (particulier) subsidie voor zonnepanelen

>> Klik hier voor informatie over zakelijke teruglever vergoedingen

Teruglever vergoedingen diverse stroomleveranciers:

Vergoeding voor uw overschot

Heeft u zonnepanelen, een windmolen of een HRe-ketel en produceert u meer stroom dan u zelf nodig heeft? Het overschot gaat terug naar het elektriciteitsnet. De stroomleverancier geeft u hiervoor graag een aantrekkelijke vergoeding.

Voor teruglevering is sinds januari 2012 voor alle gebruikers verhoogd tot 3x80 AMP gezekerd vermogen. Hierbij ligt de terugleververgoeding gelijk aan de tarieven die u aan een Stroomleverancier moet betalen, inclusief energiebelasting en BTW. Dit geld alleen als u minder teruglevert dan u verbruikt. Als u meer teruglevert dan uw verbruik is, vervalt de vergoeding voor de energiebelasting. De terugleververgoeding die u dan ontvangt is gelijk aan het leveringstarief inclusief BTW

Voorwaarden:

Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding van un stroomleverancier, dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U levert energie terug aan het elektriciteitsnet
  • U neemt stroom af van de betreffende stroomleverancier
  • U heeft een geschikte elektriciteitsmeter
  • U heeft een kleinverbruikaansluiting (aansluitwaarde maximaal 3 x 80 A)

Indien uw elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering en de teruglevertelwerken zijn geactiveerd door uw netbeheerder, dan wordt de door u op het net teruggeleverde elektriciteit automatisch met uw verbruik verrekend. Wilt u weten of uw meter geschikt is, neem dan contact op met uw netbeheerder.

 

 

15% subsidie voor zonnepanelen vanaf 2 juli 2012

Nieuwsbericht | 08-06-2012

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vandaag aan de Tweede Kamer.

 

De regeling vloeit voor uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling maximaal €22 miljoen beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.

Genoeg energie

Per installatie wordt maximaal €650 subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt. Hiermee kan voor een gemiddeld huishouden genoeg energie worden opgewekt.

Zonnepanelen en apparatuur

Zonnepanelen en apparatuur De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Niet alleen voor de kosten van de zonnepanelen maar ook van de bijbehorende apparatuur kan subsidie worden aangevraagd.

Aanvraag met DigiD

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.

Documenten en publicaties

Kamerbrief over subsidieregeling zonnepanelen 2012-2013

Brief van minister Verhagen (EL&I) aan de Tweede Kamer over een subsidieregeling voor zonnepanelen voor 2012 en 2013 zoals ...

Kamerstuk | 08-06-2012 | EL&I