Zonne-energie Zeeland

contactHeeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Zonne-energie Zeeland is onderdeel van Delta Techniek
Delta Techniek

Belastingvoordelen

Zonne-energie voor kleinere bedrijven

Kleinere bedrijven in het M.K.B. zijn vaak als eenmanszaak, maatschap, C.V, of V.O.F. georganiseerd. Juist voor dit soort bedrijven is het investeren in zonnepanelen extra interessant.

Dit komt door de grote belastingvoordelen die er op dit moment voor deze groep bedrijven te behalen vallen. De reden is dat u 140,5% van uw investeringen in duurzame energie binnen twee jaar mag aftrekken.

Bijvoorbeeld: uw IB valt in te hoogste schijf van 52%. U investeert in een systeem ter waarde van €50.000,--. Hierop mag u in 2 jaar 140,5% aftrekken. Dit is totaal € 70.250,-. De belasting bedraagt 52%. Dus de totale aftrek is € 36.530,--, oftewel 73,06% van uw investering. Het resterende bedrag van € 13.470,- is dan heel snel terugverdiend.

Deze regeling is als volgt opgebouwd:

  • Versnelde afschrijving van de panelen 75% in 2 jaar. Deze regeling eindigt per 31 dec. 2011!
  • EIA (investeringsaftrek duurzame energie) 41,5% **
  • Kleinschaligheidstoeslag (Maximaal 28%)

** De EIA kunt u eenvoudig aanvragen via het agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Via deze link vind u eenvoudig de weg naar deze aftrekpost voor uw investering in duurzame energie.

Ter illustratie; voor deze investering, kunt u, afhankelijk van de situatie een systeem van ongeveer 19 kW piekvermogen aanschaffen. Hiermee kunt u, afhankelijk van locatie en opstelling ongeveer 25.000 kWh opwekken. Bij een huidige stroomprijs van € 0,18/ kW betekent dit; ook deze kosten zijn voor 52% aftrekbaar. Dus u betaalt netto: € 0,0864 / kW * 25.000 = € 2.160,-- per jaar. De resterende 25% wordt in jaar 3 – 5 afgeschreven en is dus € 1.010,25/jaar. Dit geeft dus een jaarlast van € 1.149,75 / jaar. De terugbetaaltijd van uw systeem zal in dit voorbeeld dus 1 jaar en 11 maanden bedragen. Hierbij is nog buitenbeschouwing gelaten het mogelijke voordeel dat gehaald kan worden door de SDE+ regeling.

Uiteraard bij lagere belastingtarieven is het voordeel minder, maar zal in de meeste gevallen nog steeds een zeer interessant beeld te zien geven.

Keuze zonnepanelen

Verder op onze site kunt u zien dat er verschillende soorten panelen te verkrijgen zijn. Onze standaardpanelen zijn afkomstig van gerenommeerde Chinese fabrikanten. Vaak wordt beargumenteerd dat deze panelen van mindere kwaliteit zijn. Niks is minder waar. China is momenteel marktleider wat betreft de productie van zonnepanelen. Als gevolg hiervan zijn de panelen van een zeer goede kwaliteit, zowel wat betreft de levensduur en wat betreft de energieopbrengst. Het voordeel zijn de zeer concurrerende prijzen waartegen wij u een goed systeem kunnen aanbieden onder volledige garantie.

Bent u geïnteresseerd in wat Zonne-energie Zeeland zonnepanelen ook voor u kan betekenen, vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan!